Henrik Leino: ”Kuljetuspalvelu takaa, että työt jatkuvat keskeytyksettä.”

KollanPoikien varastolla käy kova kuhina. Henrik Leino lastaa parhaillaan trukilla asiakkaan kuormaa, jota hän lähtee viemään kuorma-autolla kohteeseen. Pitkää tavaraa matkaa tällä kertaa Säkylään rakennustyömaalle.

– Työnkuvaani kuuluu tavaroiden ja tarvikkeiden kuljetus asiakkaille. Kuljetan tuotteet pääsääntöisesti kuorma-autolla lähiseuduille. Rauman lisäksi tulee käyty paljon myös muun muassa Pyhärannan, Uudenkaupungin, Euran ja Säkylän suunnalla, Henrik kertoo.

– Pääasiassa ajan Raumalta 50 kilometriä joka suuntaan. Meiltä viedään tavaraa toki kauemmaskin, sillä toimitamme tavaraa ihan minne tahansa, mihin sitä tilataan. Lastia on viety esimerkiksi aina Kustaviin saakka.

"Kuljetuspalvelu mahdollistaa yhdessä hyvien varastojen kanssa sen, että asiakkaan työt jatkuvat keskeytyksettä."

KollanPoikien auto liikkuu käytännössä nonstoppina.

– Etenkin kesäaikaan käydään paljon esimerkiksi talojen ja kesämökkien rakennustyömailla. Talvisin pääpaino on ehkä enemmän rakennusliikkeiden ja konepajateollisuuden tarpeisiin kuljetetussa tavarassa.

Niin yksityis- kuin yritysasiakkaatkin tilaavat tavaraa KollanPoikien myyntiväeltä, jotka ohjaavat tilauksen varastoon, josta tuotteet lastataan auton kyytiin.

– Kuljetuspalvelu mahdollistaa yhdessä hyvien varastojen kanssa sen, että asiakkaan työt jatkuvat keskeytyksettä. Palaute on ollut pelkästään positiivista, joten mielestäni se on sen merkki, että meidän palvelumme toimii.

Kuljetus palvelee asiakkaita ympäri vuoden

Henrikille tulee kevättalvella täyteen kaksi vuotta KollanPoikien palveluksessa. Hän hyppäsi tavaran loppukäyttäjästä sen kuljettajaksi.

– Työskentelin ennen rakennuksilla, joten sitä kautta tämä oli tuttua hommaa. Näin avoimena olleen haun, jonka kautta pääsin haastatteluun ja siitä sitten yrityksen palvelukseen. KollanPojat on paikallisesti iso toimija, joten yritys oli luonnollisesti tuttu jo entuudestaan.

"Tässä porukassa huumori kukkii, aina hyvällä tavalla."

Alan vaihtoon houkutteli halu päästä kokeilemaan jotain uutta. Mies viihtyykin mielenkiintoisessa työympäristössä ja hyvässä työporukassa.

– Tässä porukassa huumori kukkii, välillä melko roisistikin, mutta aina hyvällä tavalla. Olen nauttinut työskennellä täällä tämän porukan kanssa.

Henrik korostaa, että kuljetuspalvelu on tärkeä osa asiakaspalvelua. Hän näkee kuljetusreissuillaan erilaisia työmaita ja tapaa samalla mielenkiintoisia ihmisiä.

– Monet asiakkaat ovat tulleet hyvin tutuiksi. Tämä minun työnkuvani ei ole vain yhteen paikkaan sidottua, vaan pääsen liikkumaan paljon. Nämä ovat niitä juttuja, joista tykkään.

Vapaapalokuntalainen tuo turvallisesti perille

Työkaverit kuvailevat Henrikiä äärettömän tunnolliseksi ja tarkaksi. Hän on tien päällä rauhallinen, joten KollanPojilta tilatut tarvikkeet kulkevat turvallisessa kyydissä.

Turvallisuus on vahvasti mukana myös miehen vapaa-ajalla. Eurassa asuva Henrik on nimittäin aktiivinen vapaapalokuntalainen Länsi-Euran VPK:ssa. Harrastus alkoi jo pienenä poikana.

– Takana on jo parisenkymmentä vuotta vapaapalokuntatoimintaa. VPK:ssa pääsee auttamaan apua tarvitsevia ihmisiä. Lisäksi meillä on hyvä yhteisöllisyys, kun kasassa on tiivis ja toimintaan sitoutunut porukka. Vapaapalokunnassa opitut taidot saattavat osoittautua tärkeiksi ihan koska tahansa.

– Pääasiassa käymme tieliikenneonnettomuuspaikoilla ja kesäisin sammutellaan maastopaloja. Rakennuspalojakin toki mahtuu vuosien varrelle, mutta niitä on onneksi vähemmän. Yksi iso tapaushan oli Euran liikekeskuksen palo, jonka sammutus- ja huoltotöissä vierähti noin vuorokauden verran.

"Työpäivän aikaan ei ole osunut vielä yhtään lähtöä, mutta on hyvä tietää, että jos minua tarvitaan toisaalla, voin lähteä auttamaan."

Henrikillä on työnantajan lupa suunnata pelastustehtäviin, mikäli hälytys iskee kesken työpäivän.

– Harvassa paikassa se nykyään enää onnistuu näin hienolla tavalla. Työpäivän aikaan ei ole osunut vielä yhtään lähtöä, mutta on hyvä tietää, että jos minua tarvitaan toisaalla, voin lähteä auttamaan.

– Totta kai on tärkeää, että hälytyksestä huolimatta asiakas saa aina tilaamansa tavarat sovittuna aikana. Jos minun täytyy lähteä hälytyskeikalle, niin silloin joku muu tuuraa minua.

KollanPojat kuljettaa puut ja pali muut. Onko sinulla rakennusprojekti aluillaan tai jo hyvässä vauhdissa? Ota yhteyttä myyntiimme ja katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut juuri sinun tarpeisiisi. Yhteystietomme löydät täältä.