Kollan kautta 35 vuotta: Henkilökuntamme mietteitä

KollanPojat juhlii vuoden 2021 ajan 35-vuotista taivaltaan. Kollan kautta 35 vuotta -juttusarjassa tutustutaan niin KollanPoikien toimintaan kuin myös yhteistyökumppaneihin ja asiakkaisiin. Vuosien varrelta riittää toinen toistaan herkullisempia tarinoita ja hauskoja muistoja. Voit käydä lukemassa niitä nettisivujemme etusivulta.

Tästä alta voit lukea koko KollanPoikien henkilökunnan mietteitä siitä, mikä on heidän työssään parasta, mikä muisto on painunut mieleen vahvimmin ja miksi kannattaa kulkea aina Kollan kautta.

ANNI KELHÄ

1. Mikä on parasta sinun työssäsi?

Parasta on se, että me saamme olla me. Olemme siis koko henkilökuntaamme myöten omannäköisemme yritys, eli olemme rehellisiä ja raumalaisia. Meillä on sellaista vapautta ja väljyyttä, mitä ei ehkä ketjuilla ole.

2. Mieleenpainuvin muisto menneiltä vuosilta?

Meillä on ollut erittäin vekkuleita kesätyöntekijöitä tässä matkan varrella. Yksi ilopilleri oli Reetta, joka jekutteli ja sai meidän pojatkin jekuttelemaan. Kerran jekuttelu kävi Reetan omaan nilkkaan, kun hän huomasi vasta kotona, että pojat olivat teipanneet hänen autonsa ajovalot KollanPoikien teipillä umpeen. Hän laittoi siitä kuvan meidän Whatsapp-ryhmään ja siitä riitti hauskuutta koko porukalle pitkäksi aikaa. Näistä jekuista riittäisi puolin ja toisin useampiakin tarinoita.

3. Miksi kannattaa kulkea Kollan kautta?

Me olemme luotettava, paikallinen kivijalkaliike – ja oman alamme paras sellainen!

TOUKO KUUSISTO

1. Mikä on parasta sinun työssäsi?

Vaihteleva arki. Nautin siitä, että saan työskennellä ulkona ja olla tekemisissä asiakkaiden kanssa. Käytännössähän tässä ei ole kahta samanlaista asiakasta eikä asiakkailla kahta täysin samanlaista projektia. Tykkään kun pääsen ratkaisemaan asiakkaan kanssa yhdessä hänen suunnitelmiaan ja niiden toteuttamista.

2. Mieleenpainuvin muisto menneiltä vuosilta?

Kyllähän se tuo Merijakamon Löylymestari-sauna on. Sinne meni mittavia määriä tavaraa hieman erikoisimmilla kokotoiveilla ja nopealla toimituksella. Vanhaan Raumaan tilataan paljon erikoisempaakin puutavaraa. Sinne kun ei saa laittaa ihan mitä tahansa, vaan alueen rakennusperinteitä pitää noudattaa. Toki yhtä lailla meiltä haetaan tarviketta pienempiinkin projekteihin, kuten hyllyköiden, parvekekalusteiden ja linnunpönttöjen rakentamiseen. Skaala on siis todella iso.

3. Miksi kannattaa kulkea Kollan kautta?

Meillä on paras puutavaravalikoima, mitä koko lähialueelta löytyy. Noutopihalta ja varastosta löytyy puutavaraa laidasta laitaan – aina vajaakanttisesta laudasta lehtikuuseen ja runkomateriaaleihin sekä paneeleihin ja ulkoverhoilulautoihin. Monenmoista saa tästä heti mukaansa ja monenmoista erikoisempaa saadaan tilattua. Meillä on nopeat toimitukset ja hyvä asiakaspalvelu. Lisäksi olemme ison tien varrella, joten tähän on helppo tulla ja tavaran kuljettaminen käy näppärästi.

JUHA-MATTI SAARIO

1. Mikä on parasta sinun työssäsi?

Jokainen päivä on erilainen. Viihdyn tässä hommassa, etenkin kesällä, kun meillä on jatkuvasti hyvä vauhti päällä. Tästä syystä pidän kesälomatkin talvella. Työyhteisössämme jokainen ymmärtää hyvää huumoria, ja se on vähän pakkokin, sillä pientä piikkiä annetaan ja sitä osataan ottaa vastaan.

2. Mieleenpainuvin muisto menneiltä vuosilta?

Pari vuotta sitten meiltä lähti reilun kolmen kilometrin edestä kestopuuta asiakkaalle, joka toimitti ne konteissa eteenpäin Portugaliin. Samalla tavalla on mennyt Japaniin niin sanottua palamatonta puuta eli palosuoja-aineella sekä likaantumista hylkivällä ja lahoamista estävällä aineelle kyllästettyä mäntyä. Löylymestari-saunaan toimittamamme kuningaspaneeli oli yksi hieno esimerkki siitä, että pystymme toimittamaan monenmoista tavaraa.

3. Miksi kannattaa kulkea Kollan kautta?

Me ratkaisemme täällä asiakkaiden haasteita. Kollasta löytyy kaikki rakentamiseen tarvittavat niin sanotut perustuotteet heti ja meillä on laajat toimittajaverkostot, joiden kautta saamme erikoisempiakin artikkeleita nopealla aikataululla. Toimitamme toisinaan sellaistakin tavaraa, mikä ei suoranaisesti liity rakentamiseen. Toimitusvarmuutemme on erittäin korkealla tasolla.

PEKKA BROHOLM

1. Mikä on parasta sinun työssäsi?

Ehdoton ykkönen tässä hommassa on asiakaspalvelu. Tietyt asiakkaat tietävät, mitä he haluavat, kun taas toisten kanssa pohditaan ja suunnitellaan heidän tarpeisiinsa parhaiten soveltuvat ratkaisut. Tykkään molemmista.

2. Mieleenpainuvin muisto menneiltä vuosilta?

Olen ollut tässä sellaiset puolitoista vuotta, joten kauhean paljon ei ole vielä ehtinyt kertyä muistoja. Yksi sellainen asia, mikä korostuu syksyisin, on metsästyksessä käytettävät kyttäyskopit. Niitä rakennetaan paljon ja meiltähän löytyy täältä siihen juuri oikeat materiaalit, jotka myös sahataan valmiiksi haluttuihin mittoihin. Hauska yhtäläisyys on ollut myös se, että korona-epidemian myötä ihmiset ovat ryhtyneet valmistamaan itse paljon Korona-pelejä.

3. Miksi kannattaa kulkea Kollan kautta?

Me olemme ainoa alan toimija Raumalla, joka sahaa levyt asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Tämä on tuttu palvelu monelle asiakkaalle ja siitä tulee paljon kiitosta. Suosittelemme soittamaan etukäteen ja varaamaan sahausajan, siltä varalta, että jos sattuu olemaan jonoa. Toki oikein kiireelliset ja pienet erät sahataan tarvittaessa odotellessa.

ANTTI LEINONEN

1. Mikä on parasta sinun työssäsi?

Vapaus, eli kukaan ei määrittele mitä ja miten me myymme. Olen työskennellyt täällä 20 vuotta ja oppinut siinä ajassa tuntemaan meidän asiakkaamme. Tiedän, kenen kanssa voi heittää hurttia huumoria ja kenen kanssa ei välttämättä kannata. On aina mielenkiintoista, kun pääsee etsimään joitain niin sanotuista perustuotteista poikkeavaa erikoista tavaraa jollekin asiakkaalle. Tällaisia on ollut muun muassa merimerkit ja ongenvavat.

2. Mieleenpainuvin muisto menneiltä vuosilta?

Vuosituhanteen vaihteessa, kun olin juuri aloittanut täällä, meillä myytiin paljon kaakeleita. Tein erään pariskunnan kanssa niistä kauppaa useampaan otteeseen useampana päivänä. Kun kaikki määrät, hinnat ja muut asiat oli sovittu, kiitteli rouva hyvästä palvelusta ja hienoista tuotteista, mutta ilmoitti käyvänsä ostamassa nämä laatat jostain kaupasta. Pyörittelin hetken silmiäni, että mikäs tämä sitten on. Rouva tokaisi siihen, että tämä on tällainen varastohalli, ja kaupat jäi tekemättä. Vaikka nykyinen myymälä on sama, olemme muuttuneet noista ajoista varmasti enemmän myymäläksi.

3. Miksi kannattaa kulkea Kollan kautta?

Meillä on hyvä, ellei jopa alueen paras valikoima puupohjaisia tuotteita. Esimerkiksi raskaaseen rakentamiseen löytyy runsaasti tavaraa heti hyllystä. Saamme nopeasti isotkin erät tavaraa liikkeelle, sillä meillä on oma kuorma-auto.

HENRIK LEINO

1. Mikä on parasta sinun työssäsi?

Omassa työnkuvassani kuljettajana maisemat vaihtuvat ja tapaan paljon uusia ihmisiä. En ole sidottu vain yhteen paikkaan, vaan pääsen liikkumaan paljon. Monet asiakkaat ovat tulleet hyvin tutuiksi. Meidän työporukassa huumori kukkii, välillä melko roisistikin, mutta aina hyvällä tavalla. Olen nauttinut työskennellä täällä tämän porukan kanssa.

2. Mieleenpainuvin muisto menneiltä vuosilta?

Kuljetan tavaraa monenlaisiin paikkoihin ja välillä ne sijainnit saattavat olla hieman haastavia. Toisinaan on esimerkiksi jääty jumiin kapeilla mökkiteillä, mutta niistäkin on aina selvitty. Tärkeintä on, että asiakas saa aina tuotteensa turvallisesti perille.

3. Miksi kannattaa kulkea Kollan kautta?

Meiltä saa tavaraa suhteellisen pienellä varoitusajalla käytännössä kohteeseen kuin kohteeseen. Asioimisen helppous siitä kun asiakas saapuu tänne siihen kun tavarat ovat tontilla, on iso osa meidän palvelujamme.

MAX-JOHAN JOHANSSON

1. Mikä on parasta sinun työssäsi?

Minun työnkuvani on pääsääntöisesti siistiä sisätyötä myymälässä. Meillä on tässä monipuolisesti erilaisia tuotteita – maaleista sisustuspaneeleihin ja työkaluista kiukaisiin – joten koko ajan riittää jotain uutta opittavaa.

2. Mieleenpainuvin muisto menneiltä vuosilta?

Olen ehtinyt työskentelemään Kollassa vasta hetken aikaa, joten ne mieleenpainuvimmat projektit on varmasti vielä edessäpäin. Paljonhan tässä pääsee asiakkaiden kanssa pohtimaan erilaisia ratkaisuja ja auttamaan heitä rakennusprojekteissa.

3. Miksi kannattaa kulkea Kollan kautta?

Työskentelin aiemmin rakennusliikkeen palveluksessa, joten olen itse ollut KollanPoikien asiakkaana. Sitä kautta tiedän, että täällä on erittäin hyvä ja ammattitaitoinen asiakaspalvelu. Kaikkea pyritään hankkimaan, mitä asiakkaat tarvitsevat. Ja jos täältä ei jotain löydy, eikä sellaista pystytä hankkimaan, niin me kyllä autamme asiakkaan oikeaan paikkaan. Tyytyväinen asiakas on kaiken a ja o.

JERE INERMO

1. Mikä on parasta sinun työssäsi?

Työ itsessään on erittäin antoisaa. Pidän asiakaskohtaamisista ja heidän projektiensa eteenpäin viemisestä. Samoin työkaverit ovat mukavia. Olen tehnyt käytännössä koko työurani asiakaspalvelussa ja se on se minun juttuni.

2. Mieleenpainuvin muisto menneiltä vuosilta?

Päällimmäisenä nousee mieleen asiakkaiden mielenkiintoisia projekteja. Näistä etenkin Merijakamon Löylymestari-sauna, jonne meiltä meni paljon tavaraa, sekä asiakkaan rakentama saunalautta. Myös noin vuosi takaperin Leville erääseen rakennettavaan mökkiin lähtenyt tavarakuorma on jäänyt vahvasti mieleen.

3. Miksi kannattaa kulkea Kollan kautta?

Meillä on seudun laajin puuvalikoima ja tavaraa saadaan hyvin nopeasti jos sitä ei satu meiltä juuri sillä hetkellä löytymään. Laajan tuoterepertuaarin lisäksi saamme kiitosta osaavasta ja ammattitaitoisesta asiakaspalvelusta. Meillä jokainen asiakas palvellaan juuri hänen tarpeidensa mukaan. Pidämme huolen, että ruuhka-aikoinakin jokainen saa varmasti tarvitsemansa.