Kollan kautta 35 vuotta: Hyvää ja toimivaa ei tarvitse vaihtaa

Heikki Tarvaisen Rakennusliike Pura Oy täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Hän on tehnyt alusta lähtien tiivistä yhteistyö KollanPoikien kanssa.

Yli 30 vuotta rakennusalan kokemusta on tuonut mukanaan vahvan tietotaidon, jonka avulla toteutetaan asiakkaiden erikoisimmatkin toiveet. Rakennusliike Pura Oy:n Heikki Tarvainen, tuttujen kesken Hessu, on nähnyt rakennusalan muutokset viimeisten vuosikymmenien aikana.

– Rakennusalahan muuttuu jatkuvasti. Koko ajan tulee esimerkiksi uusia määräyksiä ja suosituksia, joita tulee seurata tarkoin. Omaa osaamistaan täytyy ja saa kehittää edelleen. Uuden oppimista siis riittää, eihän tässä hommassa kukaan ole koskaan valmis, Tarvainen hymyilee.

Parhaillaan hänellä on työn alla omakotitalot Porissa ja Pyhärannassa sekä kesämökki Posiolla. Maailmaa on nähty erilaisten työmaiden puitteissa.

– Teen rakennushommia pääsääntöisesti yrityksille ja yksityishenkilöille. Meiltä saa koko paketin aina perustuksista kattoon saakka. Teemme paljon myös saneerauksia. Kokemuksen kautta tullut osaaminen takaa omalta osaltaan sen, että voimme tehdä melkein mitä tahansa rakentamiseen liittyvää.

– Tästä työstä tekee mielekkään se, että saa tehdä omin käsin ja näkee työnsä jäljen. Olemme vuosien aikana rakentaneet ympäri Suomen, aina Hangon lähistöltä Leville saakka. Ulkomaillakin, esimerkiksi Venäjällä, on tullut työskenneltyä.

Yksi tärkeä osa päivittäisen arjen onnistumista ovat luotettavat yhteistyökumppanit. Tarvaiselle oikea paikka materiaalien hankintaan on läpi uran ollut Kolla.

– Tein Tervasalon veljesten kanssa yhteistyötä jo ennen kuin perustin oman yritykseni, joten oli luonnollista jatkaa heidän kanssaan myös oman liiketoiminnan alkaessa. Eikä hyvää ja toimivaa ole tarvinnut vaihtaa. Kollassa on ollut aina asiantunteva palvelu ja hinnat kohdallaan.

Kolla on käytännössä Tarvaisen työmatkan varrella, joten mies ja auto poikkeavat usein "poikien" pihassa.

Luotettava ja toimitusvarma – yhteinen huumori homman suola

Tarvainen asuu Rauman Lapissa, tarkemmin ottaen Murtamossa, josta hän suuntaa aina aamuisin työmailleen. Kolla on siis käytännössä miehen työmatkan varrella. Yhteistyön kulmakiveksi nousee luotettavuus ja toimitusvarmuus.

– KollanPoikein kaltaisen yksityisen paikallisen toimijan kanssa on helppo neuvotella asioista. Haen heiltä puutavarat, tiilet ja muut rakennustarvikkeet. Olen myös hakenut erikoisempaa tuotetta, kuten 600 kappaletta pieniä solkia, joilla kiristettiin pressutelttoja, Tarvainen muistelee.

Kollasta saa sloganin mukaisesti puut ja pali muut. Kokonaisvaltainen palvelurakenne saakin Tarvaiselta kiitosta. Myös keskinäiset ihmissuhteet nousevat suureen arvoon.

– Jos jotain erikoisempaa tarvitsen, niin riittää kun soitan KollanPojille ja he etsivät tarvittavat tuotteet. Kaikki on aina hommattu, mitä olen pyytänyt. Se ei ole joka paikassa mikään itsestäänselvyys.

– Pääasiassa asioin Juha-Matti Saarion kanssa, mutta yhteistyö toimii kaikkien kanssa loistavasti. Meillä on ”Masan” kanssa samanlainen huumorintaju, ja piruilemmekin aina toisillemme hyvässä hengessä.

Yhteistyötä tehdään molemmin puolin, sillä Tarvainen esimerkiksi muotoilee KollanPoikien muiden asiakkaiden tarvitsemat filmivanerit. Rakennusliike Pura on perustettu vuonna 1991, joten tänä vuonna täyteen tulee tasan 30 vuotta.

– Kuten ennen vanhaan ilmoitettiin lehdessä, ilmoitan nyt tässä etten juhli. Mutta Kollaan haluan lähettää oikein hyvät 35-vuotissyntymäpäiväonnittelut. Yhteistyömme on toiminut kaikin puolin erinomaisesti ja toimii varmasti vastaisuudessakin, Tarvainen kiittelee.