Kollan kautta 35 vuotta: Hyvästä maineesta pidetään kiinni

Se pidetään mikä luvataan – lause, joka kertoo sekä Rakennus Jopen että KollanPoikien palveluista, Jouni Järveläinen sanoo.

Raumalaisen Rakennus Jopen punaisella logolla varustetut autot ovat tuttu näky paikallisessa liikenteessä. Ympäri Rauman seutua sekä eri puolilla Suomea työskentelevät rakennusalan ammattilaiset tunnetaan laajasta osaamisesta.

– Suurin pirtein puolet liikevaihdostamme koostuu yksityiselle puolelle tuottamistamme rakennuspalveluista ja toinen puolikas julkiselle sektorille, teollisuudelle ja isoille valtakunnallisille rakennusliikkeille kuten Destialle, Hartelalle ja Skanskalle tekemistämme töistä, toimitusjohtaja ja yrittäjä Jouni Järveläinen taustoittaa.

– Rauman seudun lisäksi olemme työskennelleet myös esimerkiksi Kokemäellä, Paraisilla, Helsingissä ja Levillä. Toimialueemme on siis hyvinkin laaja, mutta pääsääntöisesti työskentelemme tässä kotinurkilla. Työt ovat painottuneet viime aikoina saneerauksiin.

Tässäkin kohteessa on käytetty runsaasti KollanPojilta haettua puutavaraa. (Kuva. Rakennus Jope)

Oman yrityksensä vahvuuksiksi hän nostaa pitkän kokemuksen sekä luotettavuuden ja laadun. Kokenut toimija pitää sen minkä lupaa.

– Meillä on Rauman seudulla hyvä maine ja haluamme pitää siitä kiinni. Työnjäljen tulee olla aina sellaista, että kehtaamme seisoa sen takana. Puskaradio, eli ihmiseltä toiselle menevä tieto, on ehkä yksi tärkeimmistä työllistäjistä. Myös kotisivuilla ja Facebookilla on tärkeä merkitys töiden markkinoinnissa.

Samaa luotettavaa laatua Järveläinen haluaa myös tavarantoimittajiltaan. Tästä syystä vain muutaman kilometrin etäisyydellä Jopen Pomppusissa sijaitsevasta hallista toimiva KollanPojat on valikoitunut yhdeksi rakennustarvikkeiden toimittajaksi.

– Kollassa on ollut aina erittäin asiakaslähtöinen ja asiantunteva palvelu. Heidän laajat ja laadukkaat valikoimat ovat juuri sitä, mitä me tarvitsemme. Hinnatkin ovat olleet aina kohdallaan. Homma toimii siis oikein hyvin kaikilla osa-alueilla, Järveläinen kiittelee.

– Haemme Kollasta rakennustarvikkeita laidasta laitaan, kuten esimerkiksi runkotavaraa, terästä, ikkunoita ja ovia. Viimeisimpänä haimme kilometritolkulla lehtikuusta. Toisinaan noudamme tuotteet itse, toisinaan he toimittavat ne tähän meille.

Tässäkin kohteessa on käytetty runsaasti KollanPojilta haettua puutavaraa. (Kuva. Rakennus Jope)

Sekoitus kokemusta ja nuoruutta

Rakennus Jope juhli vuosi sitten omaa 20-vuotista taivaltaan. Vuosituhannen vaihteessa perustettu yritys aloitti yhteistyönsä jo tuolloin Kollassa Rauman Kone- ja Rakennustarvike Oy:n nimellä toimineen, tätä nykyä KollanPoikina tunnetun yrityksen kanssa.

– Aloitin oman yritystoimintani aikanaan yhdessä Pekka Katan kanssa. Jope nimihän tulee meidän molempien nimien kahdesta ensimmäisestä kirjaimesta. Ehdimme tehdä kolme vuotta yhdessä, kunnes Pekka poistui keskuudestamme pitkällisen sairauden jälkeen. Hän oli kova ja osaava kaveri tekemään töitä, Järveläinen muistelee.

– Alunperin ostimme Kollasta Tervasalon veljeksiltä pressuja. Siitä oli helppo jatkaa yhteistyötä, kun valikoimat alkoivat laajenemaan. Kun Antti hyppäsi yrittäjäksi, oli luonnollista jatkaa tutun kaverin kanssa.

Järveläinen painottaa, että työnjäljen tulee olla aina sellaista, että sen takana kehtaa seisoa.

Järveläisellä on tällä hetkellä 16 työntekijän tiimi, jossa on mukana hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Osa nuoremmista työntekijöistä kouluttautuu ammattiin oppisopimuksella.

– Olen todella tyytyväinen henkilöstöömme. He ovat hyvin itsenäisiä, eli minun ei tarvitse puuttua kauheasti työmaihin, vaan he hoitavat ne omalla osaamisellaan. Voin siis luottaa omaan tiimiini sataprosenttisesti.

– Minulle on tärkeää, että voin auttaa nuoria pääsemään mukaan työelämään ja saamaan itselleen hyvän ammatin. On tämänkin alan jatkuvuuden edellytys, että nuoret pääsevät oppiin. Nämä työt opitaan tekemisen kautta.

Rakennus Jopen ja KollanPoikien tiivis yhteistyö on yksi hyvä esimerkki paikallisten toimijoiden yhteen hiileen puhaltamisesta. Järveläinen haluaakin lähettää Kollaan lämpivät syntymäpäiväonnittelut.

– Onnittelut juhlavuoden kunniaksi, ja kiitos hienosti sujuneesta yhteistyöstä. Toivon jatkossakin samanlaista menestystä KollanPoikien liiketoiminnalle. Meidän yhteistyömme jatkuu varmasti myös tulevaisuudessa, Järveläinen hymyilee.

Tutustu yhteistyökumppanimme Rakennus Jopen palveluihin tarkemmin osoitteessa www.rakennusjope.com