Kollan kautta 35 vuotta: Kotimaisia peltiprofiileja naapurikunnasta

Jaakko-Tuotteen laadusta nautitaan myös Raumalla, sillä mittatilaustuotteet löytävät asiakkaalle Kollan kautta. Kuvassa myynnistä vastaava Mika Kaukkila.

Aivan Euran Panelian idyllisen keskustan tuntumassa sijaitsee Jaakko-Tuotteen tuotantotilat. Muun muassa profiilipeltejä ja niiden oheistuotteita sekä rakennuslaseja valmistava pitkän linjan yritys on yksi KollanPoikien läheisistä kumppaneista etenkin rakennuspeltien toimittajana.

– Meiltä löytyy kymmenen erilaista profiilia, jotka valmistamme itse. Lukko-Jaakko, eli lukkosaumakate on tällä hetkellä ykköstuotteemme. Vuosikymmenien aikana tapahtuu aina muutoksia ja me haluamme olla mukana kehityksen kärjessä. Kaikki tuotteemme tehdään kotimaisista raaka-aineista, peltipuolen myynnistä vastaava Mika Kaukkila kertoo.

KollanPoikien kuorma-auto kaartaa Jaakko-Tuotteen pihaan kerran viikossa, tarvittaessa useamminkin. Kaiken keskiössä on nopea ja varma toimitusketju.

– Meiltä menee Kollaan pääasiassa rakennuspeltiä. He hakevat omalla autollaan tilaamansa tuotteet, jotka me olemme valmistaneet sovittuihin mittoihin ja pakanneet jo valmiiksi. Näin takaamme, että toimitusajat ovat lyhyet meiltä heille ja heiltä heidän asiakkailleen. Koskaan toimitusaika ei mene yli kahden viikon.

Kotimaista käsityötä – Jaakko-Tuotteen tuotannossa työskentelee noin 150 lasi- ja peltialan ammattilaista.

Kaukkila laskeskelee, että yhteistyötä on tehty lähes koko KollanPoikien 35-vuotisen historian ajan. Hän itse on työskennellyt Jaakko-Tuotteen palveluksessa reilut 25 vuotta.

– KollanPoikien toiminta on luonnollisesti kasvanut ja muuttunut vuosikymmenien aikana. He ovat olleet alusta lähtien luotettava yhteistyökumppani. Asun itse Raumalla, joten tiedän KollanPoikien olevan paikallisestikin hyvin arvostettu yksityinen toimija, jonka kanssa on helppo asioida.

"Lukko-Jaakko, eli lukkosaumakate on ykköstuotteemme", Kaukkila kertoo.

Aikataulut pitävät hektisinäkin aikoina

Alueellisuus on tärkeä asia sekä Jaakko-Tuotteelle että KollanPojille. Jaakko-Tuotteen pääsääntöinen toiminta-alue kattaa Lounais- ja Länsi-Suomen.

– Maailmalla on tällä hetkellä kova pula raaka-aineista, mikä alkaa varmasti näkyä jollain aikavälillä myös Suomessa. Emme ole lähteneet tieten tahtoen laajentamaan omaa myyntialuettamme, vaan haluamme pitää huolen pitkäaikaisista asiakkaistamme ja siitä, että he saavat tuotteita varmuudella myös vastaisuudessa, Kaukkila painottaa.

Takavuosina Jaakko-Tuote ja KollanPojat järjestivät talvisin laskentapäiviä, joissa asiakkaiden projekteille laskettiin valmiiksi tarpeet sekä tilattiin mittatilaustyönä tehtyjen tuotteiden toimitukset seuraavalle kesälle. Maailman mentyä hektisemmäksi myös nämä toimintatavat ovat muuttuneet.

– Nykypäivänä ihmiset haluavat tuotteensa huomattavasti nopeammin ja lyhyemmällä varoitusajalla. Kaikki eivät välttämättä vielä alkuvuodesta edes tiedä tekevänsä kesällä uuden katon. Meidän tulee pystyä vastaamaan näihin tarpeisiin, sillä asiakkaillamme saattaa olla kovat paineet aikataulujen kanssa.

Lujaa ja luotettavaa laatua Paneliasta.

– Asiakkaamme tietävät, että meiltä saa valmiiksi määrämittaiset tuotteet noin viikossa. Tällöin he pystyvät luottamaan siihen, että heidän loppuasiakkaille lupaamansa aikataulut pitävät.

Jaakko-Tuote aloitti toimintansa vuonna 1971, eli lähiaikoina juhlitaan kunnioitettavaa 50-vuotista taivalta. 35-vuotiaalle KollanPojille Kaukkila lähettää suuret onnittelut.

– Yhteistyömme KollanPoikien kanssa on sujunut aina todella hyvin ja toimii varmasti myös tulevaisuudessakin. Luonnikasta toimintaa kaikin puolin. Erittäin hyvää jatkoa ja paljon onnea tähän mennessä kertyneistä vuosista, Kaukkila hymyilee.

Tutustu Jaakko-Tuote Oy:n tuotteisiin tarkemmin osoitteessa www.jaakko-tuote.fi