Kollan kautta 35 vuotta: Oman alansa edelläkävijän matkassa

Raumasterin ostaja Heikki Levänsuolla on usean vuoden kokemus yhteistyöstä KollanPoikien kanssa.

Materiaalinkäsittelyjärjestelmiä energia-, sellu- ja paperiteollisuudelle valmistava Raumaster luottaa KollanPoikien ammattitaitoon ja palveluun. Kollalaiset ovat saaneet palvella oman alansa edelläkävijää jo usean vuosikymmenen ajan. Noin kuutisen vuotta Raumasterilla yhteistyön yhtenä linkkinä on toiminut Heikki Levänsuo.

– KollanPoikien palvelun taso on toimitusvarmuuden ja ammattitaidon osalta aivan huippuluokkaa. Olen saanut havaita tämän itse ja uskon, että nämä asiat ovat avaintekijöitä sille, että yhteistyö on jatkunut todella pitkään, Levänsuo kiittelee.

KollanPojat toimittaa Raumasterin käyttöön esimerkiksi pitkää puutavaraa, pakkauspuutavaraa ja äänieristysvillaa. Puutavarasta tehdään muun muassa huoltoluiskia, suojavanereita ja erilaisia tukirakenteita. Raumasterilta toimitetaan Kollaan suunnitellut kuvat ja tarvittavat tuotemäärät, joiden pohjalta materiaalit toteutetaan.

– Halu palvella laadukkaasti välittyy kaikessa tekemisessä. Minun ei tilaajana tarvitse välttämättä edes tietää kovinkaan paljon asiasta, sillä he osaavat taustatietojen pohjalta neuvoa, mikä tuote soveltuisi tietynlaiseen käyttöön kaikkein parhaiten. Se helpottaa työtäni nyt ostajana ja aiemmin varaston puolella.

KollanPoikien puutavarasta tehdään Raumasterille esimerkiksi huoltoluiskia, suojavanereita ja erilaisia tukirakenteita.

Levänsuo kiittelee myös sitä, että sovitusta pidetään aina kiinni niin tuotteiden kuin aikataulujen osalta.

– Toimitusvarmuus on koko ajan korkealla tasolla. Saamme tavaraa tarvittaessa hyvinkin nopeasti, sillä he osaavat ennakoida asiat niin, että varastosta löytyy sellaisia tuotteita, joita me tilaamme usein. Raaka-aineiden saatavuudessa on korona-aikana ollut monessa paikassa haasteita, mutta en ole törmännyt enkä kuullut vastaavaa ongelmaa kertaakaan KollanPoikien kohdalla. Se kertoo mielestäni jo aika paljon.

Levänsuo nostaa KollanPoikien vahvuuksiksi ammattitaidon, toimitusvarmuuden ja henkilökohtaisen palvelun.

Raumanmeren rannoilta ympäri maailman

Levänsuo työskenteli aiemmin vajaan kymmenen vuoden ajan Raumasterin Sampaanalan konepajalla varaston työnjohtajana ja varastopäällikkönä. Kun hän siirtyi nykyiseen tehtäväänsä ostajaksi vaihtui samalla työpiste Nortamonkadun toimistolle.

– Oma roolini muuttui siinä mielessä, että kun ennen olin Kollaan yhteydessä enemmän puhelimitse, niin nyt teen tilaukset pääsääntöisesti järjestelmän kautta. Heidän myyntitiiminsä hoitaa nämä tilaukset ja toimittaa tavarat sovitussa aikataulussa sovittuun paikkaan, Levänsuo kertoo.

Raumaster toimittaa laitteita ympäri maailman. Näin ollen KollanPojat ovat tietyllä tapaa mukana yhden Rauman seudun merkittävimmän toimijan matkassa eri puolille maapalloa. Vaikka Raumaster onkin globaali toimija, on sen juuret syvällä Raumanmeren rannalla.

– Haluamme käyttää paikallisia toimijoita aina kuin se vain on mahdollista ja kustannuksellisesti järkevää. Toki tavarantoimittajien valintaan vaikuttaa moni asia. KollanPojat on yksi hyvä esimerkki vahvasta ja hinnoiltaan kilpailukykyisestä paikallisesta toimijasta, jonka kanssa myös käytännön asiat sujuvat meidän näkökulmastamme jouhevasti.

Materiaalinkäsittelyjärjestelmiä energia-, sellu- ja paperiteollisuudelle valmistava Raumaster on oman alansa vahva edelläkävijä niin Suomessa kuin maailmallakin.

Leikkimökki- ja terassitarvikkeet lähikaupasta

Yhteistyö ei rajoitu ainoastaan työprojekteihin, sillä Levänsuo asioi tasaisin väliajoin Kollassa myös vapaa-ajan rakentamisiin liittyvissä tarpeissa.

– Olen rakentanut viime vuosina muun muassa terassin ja leikkimökin, ja hakenut kaiken tarvittavan Kollasta. Terassia tehdessäni laskin mitä tarvitsen ja pyysin heitä toimittamaan materiaalit minulle, eli he tekivät paketin valmiiksi ja toimittivat kaiken tarvittavan suoraan kotipihaan, Levänsuo sanoo.

– Asun Murtamon Kullanperässä, eli niin sanotusti kiven heiton päässä Kollasta, joten voidaan puhua lähikaupasta. Ensi kesänä olisi tarkoitus toteuttaa jo jonkin aikaa suunnitteilla olleet kahden auton katos ja varasto – ja puutavarahan haetaan timpurille tietenkin Kollasta.

Vuonna 1984 perustettu Raumaster juhlisti omaa 35-vuotista taivaltaan muutama vuosi takaperin. Minkälaisia terveisiä Levänsuo haluaa lähettää samaisen iän nyt tavoittaneelle yhteistyökumppanille?

– Hyvää ja menestyksekästä jatkoa. Jatkakaa samanlaisella toimivaksi havaitulla rautaisen ammattitaitoisella asenteella. Kiitos kaikesta tähän mennessä saadusta palvelusta, Levänsuo hymyilee.