Kollan kautta 35 vuotta: Paikallista laatua ulko- ja sisäverhoukseen

Vahvuuksiamme ovat joustavuus ja asiakaslähtöisyys, Pyry Metsärinne sanoo.

Pintopuun vihreä logo on tuttu etenkin Länsi- ja Keski-Suomen rakennus- ja remonttityömailta. Euralainen puutavaratalo valmistaa höylätyt tuotteensa pääsääntöisesti itse.

 
– Olemme puutavaratalo sekä höyläämö ja maalaamo. Käsittelemme sisä- ja ulkoverhoustuotteet täällä paikan päällä joko pohja- tai välimaalatuiksi tuotteiksi. Tuotantolaitoksen lisäksi meillä on myös oma myymälä, Pintopuun myyntipäällikkö Pyry Metsärinne taustoittaa.
 
Tuotannossa on käytössä moderni höyläyslinja, kaksiteräinen vannesaha ja päätyponttauslinja. Lisäksi ulkoverhoustuotteille on oma pinta- ja pohjamaalauslinja. Pintopuu hankkii käyttämänsä sahatavaran PEFC TM -sertifioiduilta sahoilta,
jotka ovat velvoitettuja käsittelemään metsiä kestävän kehityksen mukaisesti.
 
– Vahvuuksiamme ovat joustavuus ja asiakaslähtöisyys. Pystymme vastaamaan nopeasti asiakkaiden tarpeisiin ja toiveisiin. Tärkeintä on pitää asiakkaat tyytyväisinä, laadusta tinkimättä.
 
KollanPojat hakevat paikallisesta puutavaratalosta tilamaansa tuotteet keskimäärin kerran viikossa ympäri vuoden. Tarvittaessa tavaraa liikkuu useammankin kerran viikossa.
 
– Olen itse työskennellyt Pintopuulla nyt kahden vuoden ajan, mutta olemme tehneet KollanPoikien kanssa toimivaa yhteistyötä jo useita vuosia. Kollasta löytyy meidän jalostettuja tuotteitamme, eli oikeastaan kaikki ulkoverhoustuotteet, sisäverhouspaneelit ja listat. Tämän lisäksi toimitamme heille toisinaan myös sahatavaraa.
 
 
Henkilökemiat kohtaavat hienolla tavalla
 
Euran ja Rauman välinen etäisyys on vain vajaat 40 kilometriä, joten voidaan puhua paikallisesta yhteistyöstä. Metsärinne tuntee KollanPoikien merkityksen Rauman seudun rakentamisessa erittäin hyvin.
 
– KollanPojat on monipuolinen rakennusalan liike, josta löytyy tarvikkeet käytännössä mihin tahansa kohteeseen. Heiltä löytyy kaikki, mitä onnistuneeseen rakentamiseen tarvitaan, ja jos Kollasta ei jotain löydy, niin he kyllä yrittävät sellaisen hankkia tai neuvovat asiakkaan oikeaan paikkaan, Metsärinne kertoo.
 
– Me Pintopuulla emme myy esimerkiksi levytavaraa ja villaa, joten ohjaamme niitä kyselevät asiakkaat asioimaan KollanPoikiin. Välimatka on lyhyt ja on hienoa, että tällaisissa tilanteissa pystymme ohjaamaan omat asiakkaamme toiseen asiantuntevaan paikkaan.
 
Metsärinne on tiiviisti yhteydessä kaikkien KollanPoikien työntekijöiden kanssa. Hyvin toimivat henkilökemiat takaavat omalta osaltaan yhteistyön toimivuuden.
 
– Kaikki asiat toimivat aina hienosti, eikä koskaan ole tullut kenenkään kanssa minkäännäköistä ongelmaa. Kun meidän yhteistyömme toimii, toimii varmasti myös KollanPoikien ja heidän asiakkaidensa välinen yhteistyö.
 
Vuonna 1965 perustetulla Pintopuulla on ikää kunnioitettavat 65 vuotta. Minkälaisia terveisiä Metsärinne haluaa lähettää 30 vuotta nuoremmalla kumppanilleen?
 
– Onneksi olkoon luotettavalle yhteistyökumppanille. Eurasta sellaiset terveiset, että älkää muuttako toimivaa persoonallista tyyliänne, Metsärinne hymyilee.
 

Tutustu Pintopuuhun tarkemmin osoitteessa www.pintopuu.fi