Kollan kautta 35 vuotta: Paikallista yhdessä tekemistä parhaimmillaan

Jyrki Suhonen arvostaa KollanPoikien avointa ja rehellistä toimintaa.

Kun puhutaan KollanPoikien pitkäaikaisista yhteistyökumppaneista, nousee Rakennus JTS Oy esiin. Raumalla vuonna 1997 perustettu yksityinen rakennusliike on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Satakunnan seudun luotettavimmista alan toimijoista.

– Olemme erikoistuneet liike- ja toimitilojen sekä teollisuuden ja julkisen puolen rakentamiseen. Vahvuuksiamme ovat joustavuus ja reagointinopeus. Laaja konekantamme esimerkiksi kuljetusten, nosturien ja kaivinkoneiden osalta tukee tätä erittäin hyvin, toimitusjohtaja Jyrki Suhonen kertoo.

– Kattavien rakennuspalveluiden ohella teemme ammattitaidolla valetut betonilattiat. Näin ollen palvelemme saman katon alta kokonaisvaltaisesti. LVIS-palveluja meillä ei ole, mutta sillekin puolelle löytyy laaja alihankintaverkosto.

"Antti pitää meidät ajan tasalla mahdollisista hintamuutoksista ja kertoo, milloin kannattaa tilata isompia tavaraeriä."

Alun alkaen Suhonen teki keittiökalusteiden asennuksia ja kun oli aika ryhtyä pystyttämään talopaketteja, palkkasi hän avukseen ensimmäiset työntekijät. Vuosien varrella toimintakenttä, henkilöstö ja kalusto ovat laajentuneet ja kasvaneet isoin askelin.

– Tätä nykyä meillä on 16 työntekijää, joista suurin osa on tehnyt noin vajaan 20 vuoden työuran meillä, eli vaihtuvuus on todella pientä. Tunnen siis hyvin meidän tekijämme ja heidän laaja-alaisen osaamisensa.

Yhdeksi toimivan arjen tärkeäksi palaseksi Suhonen nostaa KollanPojat, jolta Rakennus JTS hankkii rakennustarvikkeet erilaisiin projekteihin.

– Haemme Kollasta monipuolisesti puutavaraa, eristeitä, verkkoja ja pitkää harjaterästä. Meillä on itsellämme levysirkkelit, mutta toisinaan hyödynnämme heidän sahauspalveluaan mikäli haluamme tuotteet valmiina suoraan kohteeseen.

Suhonen aloitti yritystoiminnan vuonna 1997. Tätä nykyä yhtiön palkkalistoilla työskentelee yhteensä 16 rakennusalan ammattilaista.

Intohimolla ja hymyssä suin

KollanPoikien ja Rakennus JTS:n yhteistyö sai alkunsa jo ennen kuin Suhonen perusti oman yrityksensä. Päästyään armeijasta vuonna 1990 hän ryhtyi rakentamaan Rauman Kaarolle nykyistä kotitaloaan.

– Siihen aikaan tutustuin Tervasalon Reijoon ja Ristoon sekä heidän isäänsä. He tekivät monenlaista kauppaa, kaikki nykyiset artikkelit eivät olleet vielä silloin valikoimissa. Oman talon puut sahattiin ja höylättiin omasta metsästä, mutta hain heiltä muun muassa nauloja ja vastaavaa, Suhonen muistelee.

– Anttihan on tuttu jo niiltä ajoilta, kun hän oli työntekijänä. Hän on ammattitaitoinen kaveri, jolla on ollut koko ajan hyvä tekemisen meininki. KollanPojat ovat valmiita toteuttamaan ja etsimään meille tarvitsemamme. Toimintaa ja tiloja on laajennettu, ja heidän markkinointinsa on näkyvää ja erottuvaa.

Rakennus JTS Oy:n vahvuuksia ovat joustavuus ja reagointinopeus.

Rakennus JTS:n ja KollanPoikien yhteistyö on paikallista yhdessä tekemistä parhaimmillaan. Suhonen painottaa haluavansa käyttää paikallista toimijaa aina kun se vain on mahdollista.

– Tykkään siitä, että KollanPojat on yksityinen ja paikallinen toimija. Monet asiat sujuvat helpommin kuin valtakunnallisten ketjujen kanssa toimiessa. Antti pitää meidät esimerkiksi ajan tasalla mahdollisista hintamuutoksista ja kertoo, milloin kannattaa tilata isompia tavaraeriä. Arvostan tällaista avointa ja rehellistä toimintaa.

Rakennus JTS:n toteuttamia urakoita Raumalla ovat muun muassa Prisman laajennustyöt, Kairakatu 6:n kiinteistöt sekä valtatie 8:n varrella Kortelassa sijaitsevat Suomen Sairaalatukun näyttävät toimitilat. Rakennusliikkeellä siintää vuoden päässä 25-vuotisjuhlavuosi, minkälaisia terveisiä Suhonen haluaa lähettää kymmenen vuotta vanhemmalle yhteistyökumppanilleen?

– Työ vaatii kovaa raatamista, joten tsemppiä ja jaksamista. On kunnioitettavaa, että KollanPoikien henkilöstöltä löytyy intohimoa tehdä työtään ja suunnata joka aamu hymyssä suin töihin. Näin kumppanin silmin on hienoa seurata, että toimintaa on kehitetty ja kehitetään varmasti vastaisuudessakin, Suhonen hymyilee.