Kollan kautta 35 vuotta: Puukauppa käyntiin Juha Kuusiston ideasta

Kuusisto Group on yksi KollanPoikien tärkeistä tavarantoimittajista. Laitilassa valmistetaan pääasiassa puupohjaisia rakennus- ja sisustusmateriaaleja. Jo vuonna 1898 perustettu yhtiöryhmä on kuulunut koko sen 120-vuotisen historian ajan saman perheen omistukseen.

– Toimimme mekaanisessa metsäteollisuudessa. Pääartikkeleitamme ovat piharakentamiseen ja puutarhoihin suunnatut painekyllästetyt tuotteet. Valmistamme Kestopuu-tuotteita, kuten lautoja, lankkuja ja pylväitä, Veljet Kuusisto Oy:n toimitusjohtaja Juha Kuusisto kertoo.

– Perhearvot ovat meille tärkeitä. Isäni isä perusti yhtiön, eli olen yhdessä veljeni Pekan kanssa kolmatta sukupolvea ja neljäs sukupolvikin työskentelee jo yhtiön päivittäisessä toiminnassa.

"KollanPojat on joustava ja yhteistyökykyinen kumppani. Alueellinen yhteistyö on meille molemmille tärkeä asia."

Juha Kuusistolla on tärkeä rooli KollanPoikien toiminnassa ja nykypäivän pääartikkelin, eli puutavaran tarjonnassa. Yhteistyö sai alkunsa 35 vuotta sitten, kun Kuusisto poikkesi Kollassa tervehtimässä tuoreita yrittäjiä Risto ja Reijo Tervasaloa.

– Olin käymässä siellä ihan muilla asioilla ja kysyin sitten veljeksiltä, että miksi te ette myy puutavaraa. He innostuivat ideasta ja ryhdyimme pohtimaan asiaa yhdessä. Kerroin heille, millaista puukauppa on ja mitä asioita on tärkeä ottaa huomioon.

Puutavarakauppa lähti hyvin liikkeelle ja ajan myötä se nousi ykkösartikkeliksi. Ohimennen heitetystä ideasta kasvoi paikallinen menestystarina, mikä oli luonnollisesti mieluisaa yhteistyön molemmille osapuolille.

– Yhteistyötä on jatkettu sieltä saakka tähän päivään ja se jatkuu varmasti vastaisuudessakin, sillä hommat toimivat molempiin suuntiin hyvin. Tänä päivänä toimitamme Kollaan painekyllästettyjä tuotteita vuoden ajasta riippuen käytännössä viikoittain.

Tulevaisuuteen positiivisin miettein

Kuusisto Groupiin kuuluu Veljet Kuusisto Oy:n lisäksi Kuusisto Wood Oy sekä Jalasjärvellä toimiva Listatalo Oy ja Porissa sijaitseva Lännen Painepuu Oy. Kuusistot investoivat maaliskuussa 2021 Laitilaan toisen sahalinjan.

– Katsomme tulevaisuuteen positiivisin silmin. Töitä näyttää olevan myös vastaisuudessakin, joten tilanne meidän alallamme näyttää kaikin puolin hyvältä, Kuusisto sanoo.

Konsernin yhtiöiden vahvuuksiksi hän nostaa toimitusvarmuuden ja laajan tuoterepertuaarin. Samat asiat pätevät myös KollanPoikiin.

– Heillä on mielestäni selkeästi samat perheyrityksen arvot kuin meilläkin. KollanPojat on joustava ja yhteistyökykyinen kumppani. Alueellinen yhteistyö on meille molemmille tärkeä asia.

Kollassa juhlitaan parhaillaan yrityksen 35-vuotista taivalta. Minkälaisia terveisiä 120-vuotias yhteistyökumppani haluaa lähettää Rauman suuntaan?

– 35 vuotta on jo hyvä alku ja seuraavat 35 vuotta tulevat nopeammin kuin huomaattekaan. Paljon onnea hienon rajapyykin saavuttamisesta, Kuusisto hymyilee.

Tutustu Kuusisto Groupiin tarkemmin osoitteessa www.kuusistogroup.fi