Kollan kautta 35 vuotta: Tonttinaapureiden toimiva arki

Rauman RS-rakennus Oy:n toimitusjohtaja Antti Simula tuntee KollanPoikien vahvuudet, sillä yhteistyötä on tehty jo 35 vuoden ajan.

Rakentajantiellä, aivan KollanPoikien naapurissa toimiva Rauman RS-rakennus Oy on pitkän linjan raumalainen perheyritys, joka tunnetaan korkealuokkaisesta laadusta. 40 vuotta toimineen rakennusalan yrityksen palvelukenttään kuuluu teollisuus-, liike- ja asuinrakentaminen.

– Tällä hetkellä liiketeollisuusrakentamisen uudispuoli on noin 80 prosenttia liikevaihdostamme. Teemme myös kerrostalojen linjasaneerausia sekä liikerakennusten saneerauksia ja muutostöitä. Toimintamme pääpaino on siis yrityspuolella, toimitusjohtaja Antti Simula kertoo.

Rakennustoiminnan lisäksi yhtiöllä on Rakentajantiellä oma betonielementtitehdas. Paikallisuus on yksi tärkeä valtti – Rauman seudulla RS-rakennus tunnetaan ja perheyhtiöllä on kasvot.

– Vahvuuksiamme on monipuolisuus ja se, että olemme tällä alueella verrattain iso toimija. Pystymme tekemään isojakin projekteja. Pitkän kokemuksen kautta meillä on runsaasti kontakteja ja yhteistyökumppaneita. Tämän ikäisellä yrityksellä on myös vahvat perinteet ja oikeanlainen arvomaailma. Kun nämä asiat osuvat asiakkaan ajatusmaailman kanssa yhteen, niin se kantaa pitkälle.

"Pidämme tietyllä tapaa KollanPoikien varastoja omina varastoinamme."

Pitkälle kantaa myös yhteistyö tonttinaapuri KollanPoikien kanssa, sillä sen juuret juontavat aina 35 vuoden taakse, eli aivan rakennustarvikeliikkeen lähtöruutuun.

– Muistan hyvin, kun Tervasalon veljekset aloittivat pressutoiminnalla. He huolsivat ja myivät eteenpäin käytettyjä ja uusia pressuja. Sen jälkeen tuli myyntiin käytettyjä ja pestyjä työhaalareita. Siitä homma lähti laajenemaan, ja ajanmyötä yritys muuttui sekatavarakaupasta puutavaraan ja rakennustarvikkeisiin keskittyneeksi toimijaksi.

S-market Kehätie on yksi RS-rakennuksen rakentamista kohteista Rauman seudulla.

Perinteistä rautakauppapalvelua

Tänä päivänä 35-vuotias KollanPojat on monipuolinen rakennustarvikeliike, jonka kanssa RS-rakennus tekee päivittäistä yhteistyötä. Tavara liikkuu naapuritontilta kätevästi joko KollanPoikien tai RS-rakennuksen henkilöstön toimesta.

– Leinosen Antti on kehittänyt hienolla tavalla yrityksen toimintaa täysveriseksi rakennustarvikeliikkeeksi, jolla on hyvin laajat valikoimat. Voisi jopa sanoa, että me pidämme tietyllä tapaa heidän varastojaan omina varastoinamme, sillä tuosta on helppo hakea tavaraa trukin kanssa, Simula sanoo.

– KollanPojat on paikallinen ja yksityinen toimija, joka ei kuulu mihinkään ketjuun. Näin ollen heidän kätensä eivät ole sidotut hankinnoissa ja he pystyvät toimittamaan melkein mitä tahansa. Siinä missä meillä, myös KollanPojilla on kasvot. Uskon, että ihmiset osaavat arvostaa tällaista perinteistä yksilölliseen palveluun panostavaa rautakauppaa.

RS-rakennuksella on Rakentajantiellä oma betonielementtitehdas.

Myös asiantunteva palvelu saa rakennusalan ammattilaiselta kiitosta. RS-rakennus hakee naapurista muun muassa puu- ja levytavaraa sekä harkkoja – ja paljon muuta, kuten KollanPoikien slogankin kuuluu.

– Heidän henkilöstönsä tuntee rakennusalan ja siinä tarvittavat materiaalit. Tässä kun ollaan naapureita, niin olemme tulleet hyvin tutuiksi koko porukan kanssa. Heillä on myös laaja hankintaverkosto. Kun teimme jokin aika sitten elementtitehtaan laajennuksen, hankimme sinne KollanPoikien kautta paineilma- ja sähkölinjoja.

– Tavara liikkuu toisinaan myös toiseen suuntaan. Meillä on tässä erikoisempia kokoja ja määriä harjaterästä, joita toimitamme tarvittaessa Antille ja kumppaneille.

Tonttinaapureilla on siis kaikin puolin toimiva yhteinen arki. Minkälaisia syntymäpäiväterveisiä Simula haluaa lähettää tonttirajan toiselle puolelle?

– Myöttäst tulevaan. Tämän yhteistyön jatkuminen ja kehittäminen on meidän molempien intresseissä, Simula hymyilee.

Tutustu Rauman RS-rakennus Oy:n toimintaan tarkemmin osoitteessa www.rs-rakennus.com