Kollan kautta 35 vuotta: Yhtä matkaa aivan alusta alkaen

Timo (vas.) ja Alpo Hakala ovat tehneet päivittäistä yhteistyötä KollanPoikien kanssa jo vuosikymmeniä.

Läheinen sijainti, laajat valikoimat ja asiantunteva palvelu. Näihin sanoihin rakennusliike Ala-Kulju & Hakalan yrittäjät Alpo ja Timo Hakala kiteyttävät KollanPoikien vahvuudet. Miehet tietävät, mistä puhuvat, sillä heidän yrityksensä on tehnyt yhteistyötä Kollassa koko 35-vuotisen historian ajan.

– Entinen yhtiökumppanini Jukka Ala-Kulju oli Reijo Tervasalon kanssa samaan aikaan armeijassa tupakavereita. Kun Tervasalon veljekset perustivat Rauman Kone- ja Rakennustarvikkeen, ryhdyimme asioimaan Kollassa. Eikä hyvää ole tarvinnut vaihtaa, Alpo taustoittaa.

Ala-Kulju & Hakalan toimialaa ovat uudisrakentaminen ja monipuolinen korjausrakentaminen. Lisäksi yhdeksän hengen tekijätiimiltä onnistuu maanrakennustyöt, vaihtolavakuljetukset ja pienet metallityöt. Asiakkaina ovat yritykset, yksityiset henkilöt, taloyhtiöt sekä kunnat ja kaupungit. Alpon ja Timon lisäksi omistajiin kuuluu Sami Lehtonen.

– Meidän vahvuuksiamme ovat joustavuus ja monipuolisuus. Teemme kaiken omilla kalustoillamme, joten se helpottaa esimerkiksi aikatauluttamista ja nopeuttaa omalta osaltaan rakennusprojektien etenemistä, Alpo sanoo.

Yhteistyö KollanPoikien kanssa on päivittäistä. Käytännössä jokaiseen Ala-Kulju & Hakalan rakennusprojektiin menee tavaraa Kollasta.

– Näin pitkän yhteistyön myötä tiedämme, mitä kaikkea heiltä löytyy aina varastosta ja mitä kannattaa tilata ennakkoon. Eri työmaille haetaan enimmäkseen puutavaraa, mutta paljon myös eristeitä, kiinnitystarvikkeita, levyjä ja työkaluja. Soitamme etukäteen ja he kokoavat kuormat valmiiksi, jotka nostetaan meidän automme kyytiin, Timo kertoo.

Ala-Kulju & Hakalan toimipiste sijaitsee Rauman Lapissa. Rakennusliike työskentelee pääsääntöisesti Raumalla ja lähikunnissa.

Vielä toiset samanmoiset 35 vuotta

Pääasiassa heidän yhteyshenkilönsä on Juha-Matti Saario. Aikaansaava mies saakin ansaitut kiitokset.

– Masa hoitaa sen, minkä lupaa ja häneltä saa aina vastauksen. Jos meillä on esimerkiksi jotain erikoisempaa tarvetta, niin hän kyllä selvittää, mistä sellaista hankitaan ja milloin sitä on saatavilla. Alpo kiittelee.

Yhteistyö on ollut vuosien aikana molemminpuoleista. Siinä missä Hakalat työntekijöineen hakevat tarvikkeensa Kollasta, ovat he olleet mukana rakentamassa KollanPoikien omia rakennuksia.

– Teimme aikanaan heidän valtatie 12 vieressä sijaitsevan valkoisen hallinsa. Tämän lisäksi toteutimme myymälän ensimmäisen, eli kaupungin puoleisen laajennuksen ennen vuosituhannen vaihdetta. Olemme myös auttaneet heitä tavaroiden kuljetuksessa, jos heidän oma kuljettajansa on ollut lomalla, Alpo kertoo.

KollanPoikien läheinen sijainti, laajat valikoimat ja asiantunteva palvelu ovat asioita, joita Hakalat arvostavat.

Ala-Kulju & Hakalan toimialueena on pääsääntöisesti Rauman seutu ja lähikunnat. Alpo ja Timo liputtavat vahvasti paikallisten toimijoiden keskinäisen yhteistyön puolesta.

– Mielestäni sen kuuluisi olla vieläkin laajempaa kaikkien alueen toimijoiden osalta. Jos saman tavaran saa naapurista ja Kiinasta, niin miksi se tilattaisiin sieltä. Kyse on alueellisen, mutta myös kansantalouden kannalta erittäin tärkeästä asiasta, Timo painottaa.

Vuonna 1985 perustettu Ala-Kulju & Hakala Oy juhli omaa 35-vuotista taivaltaan vuosi takaperin. Paikallinen yhteistyökumppani toivottaa KollanPojille tulevaisuuteen katsovat synttärionnittelut.

– Onnittelut hienon rajapyykin saavuttamisesta. Sen lupaan, että toisen samanmoisen 35 vuoden ajanjakson voin vielä käydä asiakkaana, mutta sitten kyllä lopetan, Alpo naurahtaa ja iskee silmää.