KollanPojat Oy:n Leinonen: ”Moni yllättyy edelleen, että meiltä saa kaiken kruntist korsteenihi”

Antti Leinonen, KollanPojat Oy
Antti Leinosen mukaan ihmiset kyllä tietävät, että KollanPojilta löytyy puuta moniin tarpeisiin, mutta muu tuotevalikoima tulee useille asiakkaille vieläkin yllätyksenä.

Antti Leinosella on takanaan jo 16 vuotta rakennustarvikekauppaa Kollassa: ensimmäiset kahdeksan vuotta sujuivat työntekijänä ja seuraavat kahdeksan vuotta yrittäjänä – ja tarina jatkuu, sillä KollanPojat Oy elää ja voi hyvin.

-Vaikka yrityksellä on jo pitkä historia, moni yllättyy edelleen, että meiltä saa kaiken kruntist korsteenihi, Leinonen sanoo viitaten yhteen yrityksen sloganeista.

Suomennettuna iskulause tarkoittaa siis valikoimaa perustuksista piippuun. Ehkä tunnetumpi KollanPoikien lausahduksista on ”Puut ja pali muut”.

-Se oli käytössä jo aiempien omistajien aikana. Hyvä iskulause, mutta kaikki eivät osaa mieltää, mitä se ”pali muut” on, Leinonen sanoo ja jatkaa:

-Jos ajatellaan normaalia talon rakentamista, niin meiltä löytyvät kaikki muut paitsi kaakelit, tapetit ja laminaatit. Toki niitäkin saadaan, jos asiakas oikein haluaa, yrittäjä naurahtaa.

Parin hehtaarin tontilla palvelu pelaa. Sahauspalvelu helpottaa rakennusmateriaalien ostajan elämää ja isot hallit takaavat sen, ettei autoa tarvitse lastata sateessa.

Leinosen mukaan tyypillinen asiakas on sellainen, joka tulee ostamaan puutavaraa tai vaikka kipsilevyjä, mutta myymälään päätyessään ihmettelee muutakin valikoimaa.

-Kerran asiakas kysyi ostosreissunsa päätteeksi, että mihin hänen seuraavaksi kannattaa mennä, kun tarvelistalla on ikkunoita. Sanoin, että kyllä mekin niitä vuodessa melkoiset määrät myymme, ettei välttämättä tarvitse lähteä minnekään, Leinonen tokaisee.

KollanPojat sijaitsee noin seitsemän kilometrin, mutta vain viiden minuutin ajomatkan päässä Rauman keskustasta.

-Sijaintiin olemme tyytyväisiä. Meillä on tilaa asioida isollakin kalustolla. Olemme pyrkineet hiomaan palvelun mahdollisimman hyväksi. Siitä saamme jatkuvasti kiitosta.

Myös ympäristöasiat kiinnostavat KollanPojissa. Tästä yhtenä esimerkkinä mainittakoon kestopuujätteen kierrätyspiste.

-On hyvä asia, että asiakas saa yhdellä kerralla kierrätettyä vanhat kestopuut ja hankittua samalla uudet.

KollanPojat Oy
KollanPojat Oy:n auton kylkeen on teipattu tunnettu iskulause: Puut ja pali muut.

Oho!
Raumankieliset sloganit ovat saaneet huomiota jopa murrerunoilija Heli Laaksoselta, joka nosti yllättäen rautakaupan Kodiksamia-kirjallisuuspalkintoehdokkaaksi vuonna 2011. Laaksonen perustelut kuuluivat näin: ”Ko puutavaraliikken tunnus lause o "Puut ja pali muut" ja kotosivuil see määrittele ittes näi "Kaike sorttist rakentamisehe – kruntist korstenihi" o see jo tarjonnu tavallisel asiakkal nii ilose lukuelämykse, et o ehrokkuuttes ansainnu!

www.kollanpojat.fi