Kuningaspaneelia kaupungin komeimpaan saunaan

Juha-Matti Saario, Esa Narmala ja Antti Leinonen kävivät läpi saunatyömaan tämän hetkisen tilanteen.

Syväraumanlahdelle, Suomen suurimpiin pienenvenesatamiin lukeutuvan alueen yhteyteen nousee kovaa vauhtia Rauman mittakaavassa ainutlaatuiset saunatilat. Merijakamon yhteydessä toimivan saunan odotetaan valmistuvan kevään 2019 aikana.

– Hommat etenevät hyvällä mallilla. Sisätiloja aletaan tekemään ja ulkopuoli on enimmäkseen jo valmis. Mitään kiveen hakattua aikataulua emme ole tehneet, mutta siihen tähdätään, että tilat avattaisiin käyttöön ensi maaliskuussa, Esa Narmala Narmacon Oy:sta kertoo.

Ympäri vuoden toimivien tilojen suureen saunaan tulee mahtumaan kerrallaan jopa 40-50 löylyttelijää. Lisäksi ulkopuolelle on tulossa poreammeet ja paljut.

– Ajatus on, että sauna palvelisi vuoden jokaisena päivänä. Kyseessä on yhteissauna, mutta sekä miehille että naisille tulee luonnollisesti omat suihku- ja pukuhuonetilat.

KollanPojat ovat toimittaneet Merijakamon saunalle monenlaista tavaraa. Katse kiinnittyy heti julkisivua koristavaan komeaan kuningaspaneeliin.

Narmala tekee tiivistä yhteistyötä KollanPoikien kanssa.

– Narmaconin ja KollanPoikien yhteistyö on kestänyt ainakin kymmenisen vuotta. Heidän palvelunsa ja valikoimansa ovat äärimmäisen hyviä. Kun jotain tarvitaan, niin soitto Kollaan ja he selvittelevät mitä saadaan ja minkälaisella aikataululla. Tämän jälkeen he toimittavat raskaammatkin tavarat tarvittaessa suoraan työmaalle.

– Pyrin aina suosimaan mahdollisimman paljon paikallisia toimijoita. Tätä saunaa tehdään paikallisin voimin paikallisille käyttäjille. Kaikki toimijat ovat raumalaisia aina ilmastoinnista ja sähkötöistä lähtien. KollanPojat on yksi erittäin tärkeä paikallinen lenkki tämän saunan valmistumisessa.

Narmala huomauttaa, että yksi hyvä esimerkki palvelualttiudesta on rakennuksen julkisivun näyttävä kuningaspaneeli.

– Soitin Leinosen Antille ja kerroin, että haluaisin kuningaspaneelia. He tutkivat saatavuutta ja löysivät nopeasti paikan, josta sitä pystyivät meille hankkimaan. Halusin kuningaspaneelia, sillä se on todella hyvännäköinen ja kestävä. Siinä on sellainen vau-ilmiö, lisäksi sillä tulee nopeasti valmista.

Kuningaspaneeli on 42 millimetriä paksua ja kokonaisleveydeltään 312 milliä. Sitä saa pisimmillään jopa 12 metrin pituisena, joten sen avulla tulee nopeasti valmista.

Kestävä ja komea paneeli on nimensä mukainen

KollanPoikien Juha-Matti Saario on ollut vahvasti mukana Kiikartornin juurelle valmistuvaan saunaan tarvittavien materiaalien toimituksessa.

– Olemme toimittaneet tänne oikeastaan hieman kaikenlaista aina runkopuutavarasta, tuulensuojalevyistä, villoista ja rappauslevyistä lähtien. Myös kaikki ulkovuoripaneelit ovat tulleet meidän kauttamme, Saario sanoo.

KollanPojat toimittaa isommat erät suoraan työmaalle.

– Viimeksi toimme neljä nippua kipsilevyä ja kolme nippua kestopuuta. Ne ovat kuitenkin niin isoja kuormia, että meidän on helpompi toimittaa ne perille, kuin se, että he hankkisivat ensin kuljetuskalustoa ja irrottaisivat sen jälkeen työntekijöitä pois varsinaisesta työstä kuskaamaan tarvikkeita.

– Varastotavaraa olemme toimittaneet ihan parin päivän varoitusajalla, ja jos jotain on pitänyt tilata toimittajilta, on nekin saatu työmaalle viikon sisällä. On tärkeää, että pystymme toimittamaan tavaraa nopeasti, jotta työt jatkuvat keskeytyksettä.

Juha-Matti Saario kertoo kuningaspaneelin miellyttävän myös kokeneen ammattilaisen silmää.

Julkisivun kuningaspaneeli vangitsee välittömästi rakennusta ihastelevan silmän.

– Sitä on tässä noin 250 neliötä. Kuningaspaneeli on pitkäikäistä tavaraa. Se on 42 millimetriä paksua ja kokonaisleveydeltään 312 milliä, kuten Esa totesi, niin tämän kanssa tulee nopeasti valmista. Lisäksi sitä saa pisimmillään 12 metrin mittaisena, mikä on iso etu etenkin näin suurissa rakennuksissa. Laskin, että yhdellä täyspitkällä pätkällä tulee kerrallaan hieman reilu kolme neliötä valmista seinää.

Miltä kuningaspaneeli näyttää tavarantoimittajan silmään?

– Onhan se komeaa tavaraa. Ja kun se kiinnitetään vielä piilokiinnityksellä, niin ei tule paneelin pintaa mitään kiinnikkeiden jälkiä. Kuningaspaneeli on valmistettu lujuuslajitellusta ja halkaistusta liimapuusta, joten sen ei pitäisi lähteä ajan saatossa elämään ja halkeilemaan.

Julkisivun lisäksi saunarakennuksen ulkoverhoilusta löytyy harmaata paneelia.

Saunarakennuksen ulkoseinistä löytyy myös harmaata paneelia.

– Sitä on tässä noin 200 neliön edestä meren ja metsän puoleisilla seinustoilla. Sekin on hyvännäköistä tavaraa, ja kun siinä on vielä UTW-profiili, eli tuollainen terävänokkainen profiili, niin hyvältähän se näyttää. Harmaata paneelia meneekin tänä päivänä paljon.

Minkälaisia tarpeita sinulla on? Kiinnostaisiko kuningaspaneeli, harmaapaneeli tai muut näyttävät ratkaisut? Ota yhteyttä meihin, yhteystiedot löydät helposti tästä.

Kiikartornin juurella saatetaan saunoa jo kevään 2019 aikana. Isoon saunaan mahtuu kerrallaan peräti 40-50 löylyttelijää.