Max-Johan Johansson: Rakennusalan tietotaito asiakkaiden käytössä

Max-Johan Johansson liittyi KollanPoikien vahvuuteen tammikuussa 2020.

KollanPoikien myymälässä käy kiivas tohina, kun eletään vuoden kiireisintä aikaa. Max-Johan Johansson, tuttavallisemmin Jussi, keskustelee asiakkaan kanssa terassin rakennusprojektista ja antaa ammattitaitoisia vinkkejä. Asiakas saa tarvikkeensa ja tiedot siitä, mitä toteutuksessa kannattaa ottaa huomioon.

– Olen työskennellyt sekä omassa rakennusfirmassa että kahdessa raumalaisessa rakennusliikkeessä, joten kerryttämästäni tietotaidosta on asiakaspalvelussa paljon hyötyä. Työskentelen tässä myymälän puolella, eli palvelen asiakkaita, lasken tarjouksia sekä ostan ja hyllytän tuotteita. Kokemuksesta huolimatta tässä myös oppii jatkuvasti jotain uutta, Johansson hymyilee.

Hän liittyi KollanPoikien vahvuuteen tammikuussa 2020. Johansson työskenteli aiemmin työkaluja tarjoavan yrityksen palveluksessa, kun hän näki KollanPoikien hakevan uutta työntekijää. Mies vakuutti haastattelussa Antti Leinosen ja Anni Kelhän, eikä Johanssonin ole tarvinnut katua päätöstään - päinvastoin.

– Olen viihtynyt Kollassa erittäin hyvin. Meillä on todella hyvä ja joustava työympäristö, jossa jokaisen on mukava olla. Täällä työntekijät saavat vastuuta ja meihin luotetaan.

Kevät ja kesä ovat Kollassa vuoden kiireisintä aikaa. Taloja, mökkejä ja terasseja nousee joka puolella seutukuntaa.

– Olen nähnyt jo yhden sesongin ja nyt on toinen käynnissä. Tällä hetkellä puutavaran saatavuudessa ja hintojen nousussa on omat haasteensa kaikkialla maailmassa, mutta asiakkaat ovat ymmärtäneet tilanteen todella hyvin.

Pitkään rakennusalan töitä tehneellä Johanssonilla on vankan kokemuksen myötä paljon tietotaitoa, jota hän jakaa mielellään asiakkaille.

Palvelua myös på svenska

Johansson on kotoisin Turunmaan saaristosta Iniöstä. Hän pyöritti synnyinseudullaan omaa rakennusyritystä sekä oli mukana perheensä maatilamatkailuun keskittyneessä yrityksessä.

– Matkailutoiminta oli näin jälkikäteen ajateltuna siinäkin mielessä hyvä, että siinä oppi vuorovaikutustaitoja, joustavuutta ja tiedonhalua. Kaikista näistä on iso apu nykyisessä työssäni, Johansson pohtii.

Raumalle hän muutti ensimmäisen kerran vuonna 1997 ja hänen poikansa syntyi kanaalikaupungissa. Tie vei hetkeksi takaisin kotipitäjään, kunnes paluumuuton aika koitti vuonna 2010.

– Työskentelin Raumalla ensin Kirvestyöt Pekka Teerialhon palveluksessa ja sen jälkeen Rakennus Jalosella. Sitä kautta olen ollut KollanPoikien asiakkaanakin, joten paikka oli entuudestaan tuttu. Tiesin tämän paikaksi, josta saa aina asiantuntevaa ja monipuolista palvelua.

"Vanhassa Raumassa on hienoa nähdä, minkälaisia sanottuja rakennuskukkasia eri rakennuksissa on tehty."

– Kun korjasimme Kodisjoen tuulimyllyä, tiesimme, ettei ole muuta vaihtoehtoa kuin hankkia tarvikkeet Kollasta, sillä täältä saimme varmuudella nopeallakin aikataululla leveämpää lautaa, parruja ja muuta hieman erikoisempaa puutavaraa.

Johansson on kaksikielinen, eli häneltä taipuu yhtä hyvin suomen ja ruotsin kieli. Tästä on ollut iso apu KollanPoikien asiakaspalvelussa.

– Eräs asiakas soitti Ruotsista ja pyysi Narvin kiukaaseen tiettyjä osia. Suomesta niitä ei ollut järkeä lähettää, joten selvitin, mistäpäin Ruotsia niitä löytyisi. Sattui niin hauskasti, että osat löytyivät vain kymmenen kilometrin päästä asiakkaan kotoa.

Hyvässä työympäristössä jokaisen on mukava olla, Johansson sanoo.

Saariston kasvatti kotiutunut puukaupunkiin

Johansson kertoo kotiutuneensa Raumalle erittäin hyvin. Elämä saaristossa kuulostaa mantereen asukkaan korvaan eksoottiselta ja jopa kadehdittavalta, mutta saariston kasvatti ei haikaile takaisin kotikulmille.

– Olen tykännyt Raumasta, sillä tämä on sopivan kokoinen paikkakunta. Elämä Iniössä ja Raumalla eroavat toisistaan hyvinkin paljon. Siellä menot ja työt täytyi aikatauluttaa huomattavasti tarkemmin, sillä kulkeminen saaristossa vie aikaa, Johansson sanoo.

– Jos Iniöstä ei löytynyt kaupasta jotain tuotteita, niitä lähdettiin hakemaan mantereelta. Se tarkoitti aina päivän reissua Turkuun. Siellä ei eletä kellon, vaan tehtävien töiden mukaan. En osaa arvostaa sitä samalla tavalla kuin sellaiset, jotka käyvät saaristossa esimerkiksi lomailemassa.

"Kokemuksesta huolimatta tässä myös oppii jatkuvasti jotain uutta."

Vapaa-ajallaan Johansson viihtyy Vanhassa Raumassa sijaitsevan kotitalonsa remontin parissa.

– Teemme puolisoni kanssa parhaillaan pientä pintaremonttia, eli laitamme käytännössä kaiken uusiksi. Tykkään puusta materiaalina, sillä se on helppo työstettävä. Käymme myös Vanhassa Raumassa kävelemässä ja katselemassa rakennuksia. On hienoa nähdä, minkälaisia upeita timanttisia yksityiskohtia eri rakennuksissa on tehty, Johansson sanoo.