Pekka Broholm: ”Rakentaminen alkaa Kollasta.”

Pekka Broholm on palvellut asiakkaita Kollassa loppukesästä 2019 lähtien.

Kollassa valmistellaan parhaillaan asiakkaalle lähtevää kuormaa. Pekka Broholm siirtää trukin ohjaimissa rakennusvillat kuorma-auton kyytiin. Hän huolehtii KollanPoikien yläpihan toiminnoista, kuten esimerkiksi levyjen sahauspalvelusta.

– Meiltähän löytyy täältä kaikkea aina puulevyistä, liimapuista ja vanereista villoihin, rautoihin, harkkoihin sekä oviin ja ikkunoihin. Ehdoton ykkösvahvuutemme on osaava ja yksilöllinen asiakaspalvelu. Onnistumisen määrittelee tyytyväinen asiakas, Broholm sanoo.

– Meillä on hyvät tavarantoimittajat sekä laajin valikoima rakennuslevyjä ja pisin sahauspalveluhistoria tällä seudulla. Neuvomme tuotteissa ja kyselemme asiakkaiden projekteista, jotta voimme palvella heidät parhaalla mahdollisella tavalla.

"Etsimme aina tarvittavat tuotteet tavalla tai toisella jokaiselle asiakkaalle."

Broholm liittyi KollanPoikien vahvuuteen loppukesästä 2019. Turusta Eurajoelle, lähemmäs omia ja vaimonsa sukulaisia sekä kotiseutuaan muuttanut porilaislähtöinen mies tunsi aiemmin nykyisen työnantajansa vain ulkoisesti.

– Olen kulkenut tästä vuosien varrella monet kerrat ohi, sillä minulla on kesämökki Rauman Lapissa. Koska olen asunut kauempana, en ole käynyt asiakkaana, mutta tiesin KollanPojat laadukkaaksi paikalliseksi toimijaksi.

Broholm työskenteli aiemmin Turussa valtakunnallisen rakennustarvikeliikeketjun palveluksessa noin 13 vuoden ajan, joten hänellä on vankka kokemus alalta.

– Kun muutimme Eurajoelle, lähdin etsimään alan töitä. Koen rakennustarvikealan omakseni ja tunnen myytävät tuotteet. Toki Kollassa on hieman eri tuotteita kuin aiemmassa työpaikassani, mutta periaate on sama.

Broholmilla on yli 15 vuoden kokemus alalta, joten asiakkaat saavat ammattitaitoista palvelua.

Asiakkaat tutuksi ajan myötä

Broholm on viihtynyt Kollassa erittäin hyvin ja hänelle uusien asiakkaiden myötä mies on saanut tutustua uusiin ihmisiin. Kohtaamiset ovat nostaneet esiin myös KollanPoikien pitkän historian ja merkityksen alueen arjessa.

– Toisinaan asiakkaat huikkaavat, että laita tavarat minun nimelläni. Luonnollisesti joudun vielä kysymään kohteliaasti, että mikäs se sinun nimesi olikaan, mutta eiköhän tässä ajan myötä tulla entistä tutummaksi, Broholm hymyilee.

Työstä tekee omalta osaltaan mielekkään myös se, että työtä saa tehdä itsenäisesti ja työnantaja antaa vastuuta. Kollasta löytyy rakennustarvikkeet isoon ja pieneen rakentamiseen.

– Sahauspalvelussa on tullut vastaan viime aikoina runsaasti ajan hengen mukaisesti Korona-pelin rakentajia. Nyt kun kevätaurinko pilkestelee jo pilvien takaa, alkaa myös linnunpönttöjen rakentaminen yleistyä.

Broholm tietää, että tyytyväinen asiakas kertoo oman työn onnistumisesta.

Yhden lapsen isä viihtyy vapaa-ajallaan geokätköilyn parissa. Kätköjä on löydetty kotimaan lisäksi muun muassa Ruotsista ja Tanskasta.

– En reissaa geokätköjen perässä, mutta reissatessa on käytävä kätköillä. Mieleenpainuvin kätkö on Triskaidekaphobia -niminen kätkö, joka sijaitsee Eurajoen Linnamaalla. Se sisältää pienen Kenttämysteeri-nimisen tehtävän, mutta en paljasta sen enempää, vaan kannattaa käydä itse katsomassa.

Asiakkaille hän lähettää keväiset terveiset.

– Tervetuloa meille asioimaan. Etsimme aina tarvittavat tuotteet tavalla tai toisella jokaiselle asiakkaalle. Rakentaminen alkaa Kollasta, Broholm painottaa.