Jussi Pyykkö: ”Sahauspalvelu säästää aikaa olennaiseen.”

Jussi Pyykkö huolehtii KollanPoikien varastoiden toiminnoista.

KollanPoikien varaston pihalla on parhaillaan parkissa kaksi kuorma-autoa. Toiseen Jussi Pyykkö on juuri lastannut yritysasiakkaan kuorman, jota Henrik Leino lähtee kuljettamaan kohti Euraa. Toiseen pakataan yhdessä rakennusyritysasiakkaan kanssa eristevillat.

– Minun tehtäväni on järjestää tilatut tuotteet valmiiksi. Kerään tavarat sekä tarvittaessa sahaan levyt ja pakkaan tuotteet. Tämän lisäksi pidän huolen, että hallista löytyy kaikkia tuotteita, joita asiakkaat saattavat tarvita, Jussi kertoo.

Jussi kerää siis asiakkaiden tuotteet veloituksetta valmiiksi nipuiksi, joko odottamaan noutoa tai kuljetusta.

– Kun asiakas ilmoittaa meille, että minkälaisella kalustolla hän on tulossa noutamaan tavaroita, pystymme huomioimaan myös mahdolliset rajoitukset, jotka kuljetusvälineistö saattaa aiheuttaa. Tällöin voidaan suunnitella pakkaukset sen mukaan tai vaihtoehtoisesti tarjota meidän kuljetustamme.

Tavaraa sahataan asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Sahauspalvelulla säästää aikaa olennaiseen.

Täyden palvelun rakennustarvikeliike on jokaisen rakentajan luotettava kumppani. Tuotteet ja tarvikkeet löytyvät niin suurempiin kuin pienempiinkin urakoihin.

– Meidän roolimme on huolehtia tuotteet asiakkaalle yksilöllisesti, ja nimenomaan niin, että ne helpottavat hänen työskentelyään ja ovat hänelle kustannustehokkaita, Jussi painottaa.

KollanPojilla on parhaillaan laajennettavan myymälän lisäksi kolme hallia. Laajasta valikoimasta löytyy puutavaraa, rakennustarviketta ja työkalua moneen lähtöön.

– Me myös pakkaamme tuotteet eli tarvittaessa vannetamme ja suojaamme ne niin, että kaikki saadaan turvallisesti ja vahingoittumattomina perille. Esimerkiksi filmivaneri on todella liukas ja se on vedettävä käytännössä aina vanteilla kiinni.

Asiakasta autetaan lastaamaan tavarat kyytiin. Kuvassa Jussi ja Rauman Hovi Oy:n Juuso Marjamäki.

Saha laulaa kesät ja talvet

Kun villat on saatu lastattua asiakkaan autoon, saapuu samalla hetkellä varastoon henkilöautolla liikkuva asiakas, jolla on käynnissä omakotitalon kunnostusprojekti. Jussi valitsee hänen kanssaan yhdessä tämän tarvitsemat tuotteet.

– Toisinaan asiakkaat tulevat myymälän kautta, toisinaan taas suoraan tähän varastolle. Minun kohdallani puhutaan pääsääntöisesti asiakaspalvelusta, kun se varsinainen myynti tapahtuu kuitenkin tuolla myymälän puolella.

Asiakas antaa Jussille toivomansa mitat ja tuotteet siirretään sahaukseen. Talvellakin saha laulaa päivittäin, mutta kesällä se on käynnissä käytännössä tasaisella tahdilla.

– Sahaamme ja katkomme tavarat asiakkaan toivomien mittojen mukaan. Näin he säästävät omaa aikaansa ja saavat kuljetettua tuotteet helpommin perille. Kuljetuspalvelun lisäksi meiltä voi lainata asiakasperäkärryn tavaroiden kuljettamiseen, Jussi vinkkaa.

– Meillä saadaan sahattua kaiken kokoista tavaraa. Jos jotain ei löydy suoraan varastosta, niin silloin me pyrimme hankkimaan sitä jostain, jotta asiakas saa tarvitsemansa.

"Meidän roolimme on huolehtia tuotteet asiakkaalle yksilöllisesti."

Parhaillaan trukin piikkien päällä odottaa sahausta useamman liima- ja vanerilevyn pino. Ne on luvattu toimittaa asiakkaalle seuraavaksi päiväksi, joten ne on sahattava vielä tänään. KollanPojat pitävät huolen, että asiakas saa aina ajallaan sen, mitä on luvattu.

– Voidaan puhua ihan sellaisista sadankin kappaleen saman kokoisista eristä, joita menee yhdellä kertaa sahaukseen ja siitä sitten suoraan auton kyytiin. Mutta yhtälailla me sahaamme yhden yksittäisenkin levyn.

Jussi kerää asiakkaiden tuotteet veloituksetta valmiiksi nipuiksi.

Positiivinen palaute lämmittää

Jussille tulee toukokuussa täyteen seitsemän vuotta KollanPoikien palveluksessa. Hyvä työyhteisö on kaiken suola.

– Kyllä hyvät työkaverit tekevät jokaisesta työpäivästä mukavan, samoin asiakkaat. Täällä varastossa on mukava olla kesällä, mutta näin talvella tämä on hieman tällaista nihkeämmän puoleista, kun on lievästi sanottuna vilpoisempaa, Jussi naurahtaa.

Lämpömittari näyttää reilua kymmentä pakkasastetta, joten pipo ja paksut työhanskat ovatkin tarpeen. Vaihtelevista sääolosuhteista huolimatta homma on miehelle mieleen.

"Positiivista kiitosta on tullut, ja sehän aina hyvä merkki siitä, että olemme onnistuneet."

– Onhan tämä sahaus toisinaan fyysisesti raskasta, mutta sitten kuitenkin omalla tavallaan ihan rentoa hommaa. Kaikki ei ole ihan niin kevyttä tavaraa, mutta tykkään todella paljon tästä työstä.

Oman hyvän lisämausteensa työhön tuo asiakkailta tuleva palaute.

– Positiivista kiitosta on tullut, ja sehän aina hyvä merkki siitä, että olemme onnistuneet työssämme. Ja koko ajan kehitämme palveluitamme entisestään, Jussi sanoo.