Kollan kautta 35 vuotta: Kiitos kaikille kuluneesta juhlavuodesta

KollanPojat juhli vuoden 2021 aikana 35-vuotista historiaansa. Vuonna 1986 Rauman Kone- ja Rakennustarvike Oy:nä alkanut tarina jatkuu edelleen entistäkin vahvempana. Vallitsevan maailmantilanteen vuoksi juhlallisuudet ovat ikäväksemme jääneet varsin vähäisiksi. Otetaan ilo irti sitten, kun se jälleen on mahdollista.

Juhlavuoden aikana olemme saaneet lukea toinen toistaan mielenkiintoisempia tarinoita menneiden vuosikymmenien varrelta. Kehut ovat lämmittäneet, muistot naurattaneet – varsin vahvoja tunteita siis.

Kokosimme tähän artikkeliin nostot kaikista yhteensä 17 Kollan kautta 35 vuotta -juttusarjan artikkelista. Haluamme kiittää kaikkia asiakkaita ja kumppaneita mahtavasta yhteistyöstä tähän asti ja myös tulevaisuudessa. Kiitos myös kaikille haastatelluille – teillä kaikilla on iso paikka Kollan sydämessä.

Risto ja Reijo Tervasalo – Kollan poikia jo 80-luvulla

”Meillä kummallakaan ei ollut alan kokemusta tai koulutusta, tiesimme vain sen, miten päin naula uppoaa puuhun. Yrityksen alkuperäinen nimi valikoitui siksi, että se kattoi käytännössä kaiken. Ostimme aluksi lastulevynippuja, joita myimme. Kun asiakkaat ryhtyivät kyselemään nauloja ja muuta tarviketta, lähti tuotetarjonta pikkuhiljaa laajentumaan.”

Lue koko artikkeli tästä.

Tiia Capri, Capri Coffee – Juhlakahvi on vastuullinen valinta

”Anni arvostaa tärkeänä asiana sitä, että he voivat ottaa lähialueelta vastuullisesti tuotettua kahvia. Kahvi tulee Suomeen laivalla, laivasta mahdollisimman isossa lastissa meille ja jatkaa meiltä matkaansa tähän lähialueelle.”

Lue koko artikkeli tästä.

Alpo ja Timo Hakala, Ala-Kulju & Hakala – Yhtä matkaa aivan alusta alkaen 

”Näin pitkän yhteistyön myötä tiedämme, mitä kaikkea KollanPojilta löytyy aina varastosta ja mitä kannattaa tilata ennakkoon. Eri työmaille haetaan enimmäkseen puutavaraa, mutta paljon myös eristeitä, kiinnitystarvikkeita, levyjä ja työkaluja. Soitamme etukäteen ja he kokoavat kuormat valmiiksi, jotka nostetaan meidän automme kyytiin.”

Lue koko artikkeli tästä.

Juha Kuusisto, Kuusisto Group – Puukauppa käyntiin

”Olin käymässä Kollassa ihan muilla asioilla ja kysyin sitten Tervasalon veljeksiltä, että miksi te ette myy puutavaraa. He innostuivat ideasta ja ryhdyimme pohtimaan asiaa yhdessä. Kerroin heille, millaista puukauppa on ja mitä asioita on tärkeä ottaa huomioon.”

Lue koko artikkeli tästä.

Mikko Linden, Linden Brewery – Tarvikkeet ja vinkit taloon ja panimoon

”Antti kertoi, miten uretaanieristys tehdään niin, että levy taipuu astian pinnalle rikkoutumatta. Laskimme kuinka syvät ja millä väleillä viillot tulee tehdä, jotta levyt saadaan liimattua paikoilleen. Sammioiden päälle tehtiin suojaksi puupanelointi, sillä lakattu puupinta on huomattavasti helpompi puhdistaa.”

Lue koko artikkeli tästä.

Jyrki Suhonen, Rakennus JTS – Paikallista yhdessä tekemistä parhaimmillaan

”Tykkään siitä, että KollanPojat on yksityinen ja paikallinen toimija. Monet asiat sujuvat helpommin kuin valtakunnallisten ketjujen kanssa toimiessa. Antti pitää meidät esimerkiksi ajan tasalla mahdollisista hintamuutoksista ja kertoo, milloin kannattaa tilata isompia tavaraeriä. Arvostan tällaista avointa ja rehellistä toimintaa.”

Lue koko artikkeli tästä.

Mauri Ruohonen, Kaluste-Ruohonen – Synergiaetuja samalta tontilta

”Teemme yhteistyötä molempiin suuntiin ja samat asiakkaat saattavat käydä sekä heillä että meillä. Täydennämme hyvällä tavalla toisiamme. Kun teemme esimerkiksi kokonaisremontteja, haemme materiaalit helposti tuosta naapurista.”

Lue koko artikkeli tästä.

Pyry Metsärinne, Pintopuu – Paikallista laatua ulko- ja sisäverhoukseen

”KollanPojat on monipuolinen rakennusalan liike, josta löytyy tarvikkeet käytännössä mihin tahansa kohteeseen. Heiltä löytyy kaikki, mitä onnistuneeseen rakentamiseen tarvitaan, ja jos Kollasta ei jotain löydy, niin he kyllä yrittävät sellaisen hankkia tai neuvovat asiakkaan oikeaan paikkaan.”

Lue koko artikkeli tästä.

Mika Kaukkila, Jaakko-Tuote – Kotimaisia peltiprofiileja naapurikunnasta

”KollanPoikien toiminta on kasvanut ja muuttunut vuosikymmenien aikana. He ovat olleet alusta lähtien luotettava yhteistyökumppani. Asun itse Raumalla, joten tiedän KollanPoikien olevan paikallisestikin hyvin arvostettu yksityinen toimija, jonka kanssa on helppo asioida.”

Lue koko artikkeli tästä.

Mika Suominen – Mökkiunelma toteen ja muistoja keräämään

”Olen saanut KollanPojilta hyviä vaihtoehtoja ja neuvoja, miten mikäkin kannattaisi toteuttaa. Sain tällaisena ummikona ratkaisuja erilaisiin pulmiin ja pohdintoihin. Kollassa esimerkiksi vinkattiin, kuinka iso terassi kannattaa tehdä kerralla suhteessa mökkiin ja tulevaisuuden tarpeisiin, ettei se käy yhtäkkiä liian pieneksi.”

Lue koko artikkeli tästä.

Heikki Tarvainen, Rakennusliike Pura Oy – Hyvää ja toimivaa ei tarvitse vaihtaa

”Jos jotain erikoisempaa tarvitsen, niin riittää kun soitan KollanPojille ja he etsivät tarvittavat tuotteet. Kaikki on aina hommattu, mitä olen pyytänyt. Se ei ole joka paikassa mikään itsestäänselvyys.”

Lue koko artikkeli tästä.

Jouni Järveläinen, Rakennus Jope – Hyvästä maineesta pidetään kiinni

”Alunperin ostimme Kollasta Tervasalon veljeksiltä pressuja. Siitä oli helppo jatkaa yhteistyötä, kun valikoimat alkoivat laajenemaan. Kun Antti hyppäsi yrittäjäksi, oli luonnollista jatkaa tutun kaverin kanssa.”

Lue koko artikkeli tästä.

Timo Julkunen – Remonttihommat hyvää vastapainoa teatterityölle

”Muistan, kun minulla oli Kollan-Arskan vaatteet päällä ja kuvauksissa oli pieni tauko. Seikkailin Kollan tontilla ja pari asiakasta tuli tiedustelemaan minulta tuotteista. Toinen sanoi tarvitsevansa kakkosnelosta, mutta jouduin pahoittelemaan, etten ole ihan niin syvällä tässä, että osaisin olla avuksi mistäpäin tuotteita löytyy.”

Lue koko artikkeli tästä.

Heikki Levänsuo, Raumaster – Oman alansa edelläkävijän matkassa

”Halu palvella laadukkaasti välittyy KollanPoikien kaikessa tekemisessä. Minun ei tilaajana tarvitse välttämättä edes tietää kovinkaan paljon asiasta, sillä he osaavat taustatietojen pohjalta neuvoa, mikä tuote soveltuisi tietynlaiseen käyttöön kaikkein parhaiten. Se helpottaa työtäni nyt ostajana ja aiemmin varaston puolella.”

Lue koko artikkeli tästä.

Antti Simula, RS-Rakennus – Tonttinaapureiden toimiva arki

"Leinosen Antti on kehittänyt hienolla tavalla yrityksen toimintaa täysveriseksi rakennustarvikeliikkeeksi, jolla on hyvin laajat valikoimat. Voisi jopa sanoa, että me pidämme tietyllä tapaa heidän varastojaan omina varastoinamme, sillä tuosta on helppo hakea tavaraa trukin kanssa.”

Lue koko artikkeli tästä.

Risto Leino ja Mikko Koistinen, Radio Ramona – Paikallisten ihmisten äänet esiin

”KollanPoikien mainokset ovat hyvän mielen mainoksia, joissa on aina mukana jokin koukku, jonka avulla ne jäävät mieleen. Monesti asiakkaat kuvailevat haluamaansa mainostyyliä jo olemassa olevien pohjalta ja he nostavat usein KollanPojat esiin yhtenä esimerkkinä. Se kertoo mielestäni paljon mainosten onnistumisesta.”

Lue koko artikkeli tästä.

Anni, Antti, Henrik, Jere, Juha-Matti, Max-Johan, Pekka ja Touko, KollanPojat – Henkilökuntamme mietteitä

Kysyimme myös oman henkilökuntamme mietteitä siitä, mikä on heidän työssään parasta, mikä muisto on painunut mieleen vahvimmin ja miksi kannattaa kulkea aina Kollan kautta.

Lue koko artikkeli tästä.